Carte de medicină Antibiotic Essentials: 2020, Seventeenth Edition

Toate disciplinele clinice trebuie să se ocupe de bolile infecțioase. Infecțiile severe necesită inițierea imediată a terapiei. Pentru agenții patogeni din ce în ce mai frecvenți și rezistențele în creștere, medicul are nevoie tot mai mare de cunoștințe speciale despre bolile infecțioase. 

Oricine prescrie antibiotice ar trebui să fie conștient de faptul că, pentru a trata infecția în siguranță și cât mai repede posibil, devine din ce în ce mai important să se aleagă medicamentul potrivit în doza și durata corecte pentru infecția respectivă. În același timp, supra-terapia trebuie evitată pentru a păstra eficacitatea antibioticelor cu spectru larg pentru bolnavii grav. 

Această carte de medicină Antibiotic Essentials: 2020, Seventeenth Edition oferă o imagine de ansamblu compactă și clară a celor mai importante informații despre terapia antimicrobiană a infecțiilor frecvente și despre profilaxia perioperatorie atât pentru clinică, cât și pentru tratamentul ambulatoriu, pe baza ghidurilor actuale. Ediția a 7-a a fost actualizată și completată.

Ce vei afla din conținutul cărții de medicină Antibiotic Essentials: 2020, Seventeenth Edition?

Antibioticele sunt medicamente importante. Acestea acționează împotriva infecțiilor cauzate de bacterii. Ajută foarte bine la multe boli, dar nu sunt adecvate sau necesare pentru fiecare infecție.

Cartea cu ajutorul informațiilor încluse, îți arată cum funcționează antibioticele și la ce ar trebui să ai grijă atunci când pacienții le iau. Antibioticele sprijină sistemul de apărare al organismului în combaterea bacteriilor cauzatoare de boli. Acest lucru este necesar atunci când bacteriile au pătruns în organism și se înmulțesc. 

Apoi, acestea pot provoca inflamații și deteriorarea organelor. Unele antibiotice ucid bacteriile, în timp ce altele le împiedică să se înmulțească în continuare. 

Antibioticele nu acționează numai împotriva agenților patogeni care cauzează boli, ci și împotriva bacteriilor benefice care trăiesc pe piele și mucoase. Practic, vei vedea cum se aplică utilizarea antibioticelor, cât de des este necesar și cât mai rar posibil.

Când funcționează antibioticele?

Infecțiile sunt cel mai adesea cauzate de bacterii sau viruși. Acești agenți patogeni provoacă diferite boli. Cu toate acestea, nu este întotdeauna ușor să decizi la început dacă este o infecție bacteriană sau virală: simptomele pot fi similare. Boli precum: scarlatină, bifelioza bifată, gonoree, adesea cauzată de bacterii, de exemplu: amigdalită ( angină purulentă ), infecție la plămâni, cistita, inflamație purulentă a pielii, meningita. În cazul bolilor bacteriene, poate fi util și uneori vital să se utilizeze antibiotice.

Când nu ajută antibioticele?

Antibioticele sunt ineficiente împotriva virușilor. Unele dintre bolile pe care le pot provoca virusurile includ: cele mai frecvente răceli, cum ar fi curgerea nasului, tuse, dureri în gât sau febră, gripă sau Covid-19, multe forme de inflamație a intestinului (diaree), pojar. Antibioticele nu ajută împotriva acestor boli virale.

Efectele secundare ale antibioticelor

Majoritatea antibioticelor sunt medicamente sigure și bine tolerate. Cu toate acestea, ele pot provoca reacții adverse. Efectele secundare pot fi, de exemplu: afecțiuni gastro-intestinale, cum ar fi diaree, dureri abdominale și greață; infecții fungice în gură și gât sau în zona genitală; reacții alergice ale pielii, cum ar fi roșeață și mâncărime.

Cartea de medicină Antibiotic Essentials: 2020, Seventeenth Edition include multe subiecte noi și actualizări privind noile medicamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.