Ce tip de interfon iti doresti?

Ce tip de interfon iti doresti?
Interfoanele nu mai sunt de mult o noutate pentru noi, pentru ca ne-am obisnuit sa le vedem instalate la toate intrarile de bloc, la toate marile firme cu sedii impozante si pe la vilele si staif de prin cartierele rezidentiale.

Totusi, trebuie sa stii ca nu toate sunt la fel, nu numai din punctul de vedere al designului ci si al modului de functionare. Exista interfoane fara fir, cele relativ noi, interfoane cu fir cuplat la reteaua electrica a cladirii si cu cablu,fiecare dintre ele avand avantajele si dezavantajele lor.

Interfoanele cu fir cuplat la reteaua de electricitate a blocului sunt aparate ceva mai vechi. Acestea sunt cuplate la firele electrice ale cladirii (implica ceva mai mult deranj atunci cand sunt instalate) de unde isi iau energia necesara si capacitatea de a transmite pe unde AM.

Bineinteles ca in capatul celalalt al “firului” exista un receptor, nu neaparat cu receptor detasabil(asa cum sunt telefoanele fixe), care este echipat cu buton de raspuns si acces.  Unul din marele dezavantaje ale acestui tip de aparat este faptul ca sunetul transmis s-ar putea sa nu fie tot timpul inteligibil.

Interferentele sunt destul de mari atunci cand este folosit in din exterior spre interior. Cu toate acestea are si functie de comunicare interioara care iti da posibilitatea sa vorbesti cu vecinii tai, prin interfon. In aceasta situatie, nu vei mai fi bruiat de interferentele elecrice.

Un alt tip de interfon, cel cu cablu, este putin mai scump decat cel cu cablu cuplat la reteaua electrica, insa acesta nu mai are dezavantajul interferentelor. Totusi, acest tip de aparat se instaleaza odata cu constructia cladirii, deci nu veti putea instala unul intr-un bloc vechi. Cu toate acestea,  acest tip de interfon este cel mai folosit, mai ales in blocurile noi, care au introdus in structura lor si intregul sistem de interfoane.

Interfonul fara fir, nu se refera doar la cel din casa, acolo unde receptorul interfonului nu este cuplat la statia dn casa, ci este la fel ca un telefon mobil. Il puteti lua prin casa, prin curte, mai ales atunci cand asteptati pe cineva. Mai mult, acest tip de interfon poate avea o sursa de energie neconventionala, fie ea solara sau de alt tip, care permite functionarea sa fara consum de energie electrica.

Avantajul acestui tip de interfon este ca functioneaza inca din fabrica. Nu necesita niciun fel de instalare inainte sa incepi sa-l folosesti. Este, intr-adevar putin mai costisitor decat celelalte tipuri de interfoane, insa are si mai multe beneficii. In functie de suprafata casei sau a paratmentului poti conecta doua interfoane in aceeasi casa, si poti raspunde musafirilor de oriunde. Utilitatea este maxima si astfel vei reusi sa controlezi accesul in caminul tau.

Pe langa aceste tipuri de sisteme mai sunt cele care au incorporate functia video, functia de detectare a cartelei de acces de la departare si multe alte functii mai mult sau mai putin utile. Oricum se preconizeaza  o crestere a folosirii acestor aparate, tocmai pentru ca include atatea beneficii intr-un singur aparat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.