Sfaturi pentru cumpararea unei case

Sfaturi pentru cumpararea unei case
Vrei sa iti cumperi o casa sau un apartament si nu stii de unde sa incepi? Cu totii am trecut la un moment dat prin asta, fie ca am vrut sa cumparam cladiri , case, vile, sau apartamente. Pentru a veni in ajutorul tau, iti oferim cateva sfaturi pentru a face cea mai buna alegere.

Inspecteaza cartierul in care se afla casa dorita

Indiferent cat de mult suntem dispusi sa inchidem ochii pentru un pret mai mic, cu totii stim ca zona conteaza enorm. Zona unei case sau a unui apartament este un factor care influenteaza pretul.

Un apartament in centrul unui oras poate costa de 2-3 ori mai mult decat unul la periferie, fara sa punem la socoteala aspectul si dotarile. Asadar, indiferent de locatie, ia la pas cartierul unde iti doresti sa locuiesti in viitor.

Viziteaza parcurile, barurile, restaurantele si magazinele. Sunt curate si bine intretinute? Exista magazine de proximitate?Strazile sunt maturate sau te plimbi printre munti de gunoaie? Eventual poti discuta cu viitori vecini pentru a te pune la curent cu atmosfera din zona. Tu decizi daca vrei sa locuiesti intr-o zona linistita sau una mai plina de viata.

Foloseste-te de cele mai populare site-uri de anunturi imobiliare

In trecut, singurul loc unde puteai sa consulti preturile caselor sau apartamentelor erau afisele lipite de geamurile unei agentii imobiliare. In zilele noastre avem disponibile aceste informatii la doar un click distanta.

Exista o multitudine de site-uri cu anunturi imobiliare care iti ofera posibilitatea sa filtrezi anunturile dupa pret, dupa data publicarii, dupa zona sau numarul de camere, etc. Un lucru e bine de tinut minte: preturile de pe site-urile cu anunturi reflecta mai mult cat doresc vanzatorii sa primeasca, nu neaparat cu cat sunt dispusi sa vanda. Asadar, este necesar sa ii contactezi si sa te intalnesti cu ei pentru negocieri. In functie de cat de hotarat esti, multi sunt dispusi sa mai lase din pret.

Pune cat mai multe intrebari

Atunci cand te intalnesti cu proprietarul pentru vizualizarea casei sau apartamentului, stoarce cat mai multe informatii de la el.Cere-i raspunsuri concrete, care pot fi lamurite si dovedite pe loc. Nu are sens sa te simti stingher in nici un fel, pana la urma sunt banii tai si e dreptul tau sa te asiguri ca ceea ce ti se ofera este exact ceea ce o sa primesti. Cateva exemple de intrebari relevante ar putea fi urmatoarele:

1) Cate persoane au mai venit pentru vizualizari?
2) Cate persoane au facut o oferta concreta?
3) De cat timp incercati sa o vindeti?
4) Instalatiile electrice si de gaz functioneaza cum trebuie? As putea sa vad rapoartele de la ultima inspectie?
5) Cum sunt vecinii? Ati avut conflicte recente cu ei?
6) Cand a fost facuta ultima renovare?
7) Cat timp ati locuit aici?
8) Exista locuri de parcare asigurate?
9) Care sunt costurile medii lunare de intretinere?
10) Ati suferit vreodata o inundatie? Daca da, cand s-a intamplat ultima oara?
11) In ce an a fost construita casa/blocul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.