Sfaturi pentru repararea ecranului de la telefonul mobil?

Ati suferit vreodata un atac de cord atunci cand telefonul smartphone v-a alunecat din maini? Este o reactie foarte comuna si are o explicatie simpla. Unul dintre cele mai scumpe elemente ale smartphone-ului este ecranul si, in acelasi mod, unul dintre cele care se strica usor.

Din acest motiv, momentele dintre cadere si descoperirea adevarului devin tensionate. Uneori, lucrurile sunt inspaimantatoare, in timp ce in alte cazuri ecranul poate fi deteriorat pana la imposibilitatea utilizarii.

Faptul ca ecranul telefonului nostru este spart este o drama care se inrautateste atunci cand ne aflam bugetul de reparatii. Daca ducem telefonul la serviciul tehnic oficial, reparatia ecranului mobil poate sa se situeze intre 80 si 200 de euro (desi, in medie, exista de obicei aproximativ 130). De ce este atat de scump sa reparati ecranul mobil?

Ecranul este atasat la geam si presupune un cost suplimentar

Daca cercetam intre elementele pe care le are un smartphone, ecranul este unul dintre cele mai scumpe componente ale dispozitivului, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care pretul de reparatii creste foarte mult. Un ecran Huawei ieftin poti gasi accesand linkul.

Pe de alta parte, in reparatiile ecranului nu este intotdeauna ecranul deteriorat, ci sticla care il protejeaza. O problema in reparatia ecranului este aceea ca sticla este lipita de ecran, astfel incat in ​​cazul in care una dintre cele doua trebuie schimbate, se vor schimba ambele, la fel ca atunci cand  se strica procesorul si trebuie schimbati intreaga placa.

Pentru costul de reparare a ecranului mobilului trebuie sa adaugati serviciul tehnic

Ecranul si geamul sunt unul dintre cele mai scumpe seturi de reparatii ale smartphone-ului nostru, dar ele nu reprezinta costul total al reparatiei.

In plus fata de ecran, trebuie sa platiti serviciul tehnic pentru forta de munca calificata. Acesti lucratori nu sunt numai responsabili pentru schimbarea ecranului, ci pentru a efectua testele corespunzatoare ca totul este in ordine.

Daca telefonul are un sigiliu special pentru a il proteja de apa, trebuie sa va asigurati ca, acesta nu este rupt atunci cand il trimiteti la garantie pentru ca in mod sigur o veti pierde.

O alternativa interesanta este alegerea unor servicii tehnice neoficiale. Acestea sunt mai ieftine, dar nu vom avea intotdeauna garantia ca efectueaza reparatiile cu aceeasi calitate ca si un tehnician specializat, deci este recomandabil doar daca stim din prima maniera ca serviciul tehnic este fiabil.

Producatorii fac din ce in ce mai mult telefoane care sunt din ce in ce mai dificil de reparat, si acesta este un fapt. Producatorii creeaza modele cu structuri care odata asamblate, sunt aproape imposibil de demontat de mainile amatorilor.

Acest lucru se poate datora cauzelor de proiectare, care cauta o protectie mai mare impotriva apei si a prafului sau pur si simplu pentru a optimiza spatiul interior.

Indiferent de cauze, consecinta este ca reparatia este din ce in ce mai costisitoare si mai complicata, ceea ce reduce probabilitatea ca un tehnician sau noi insine sa il reparam singuri. Se recomanda o grija deosebita pentru ecranul telefonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.