Avantajele si dezavantajele agriculturii conventionale

Avantajele si dezavantajele agriculturii conventionaleAgricultura conventionala este inca una dintre cele mai practicate metode de agricultura datorita beneficiilor sale pentru producatori si consumatori, inclusiv disponibilitatea si pretul. Cu toate acestea, exista si dezavantaje atribuite acestei metode. Sa aruncam o privire asupra beneficiilor si dezavantajelor sale.

Lista avantajelor agriculturii conventionale

  1. Costuri mai mici, castiguri mai mari

Potrivit fermierilor care practica agricultura conventionala, unul dintre beneficiile sale este reprezentat de costurile mai ieftine de utilizare a acestei metode. Spre deosebire de fermierii ecologici care folosesc compostul si gunoiul de animale, care sunt scumpi pentru transport, fermierii conventionali pot folosi ingrasaminte chimice sintetice si namoluri care sunt mai ieftine.

De asemenea, pot folosi de asemenea o suprafata mai mare de teren pentru a-si planta culturile si, astfel, pot vinde mai multe produse agricole atunci cand cererea este, de asemenea mai mare.

Agricultorii ecologici nu pot face acest lucru, ci, in schimb, aplica rotatia culturilor. De asemenea, cu alegerea terenurilor agricole pentru a-si dezvolta culturile, pot avea costuri mai mici si obtin un profit mai mare, facand agricultura conventionala o metoda lucrativa.

  1. Mai multe oportunitati de munca

Adeptii agriculturii conventionale considera ca exista mai multe modalitati prin care aceasta metoda deschide usile pentru clasa muncitoare. Intrucat fermierii pot folosi suprafete mai mari de terenuri agricole, lucratorilor potentiali agricoli li se vor putea oferi locuri de munca cu usurinta din cauza nevoii de mai mult ajutor pe campuri.

De exemplu, pot fi alese de catre agricultori mai multe utilaje Rabota, alaturi de diferite accesorii. Discutam aici despre motocultoarele care pot fi folosite pentru pregatirea solului si pentru a semana de exemplu.

Pot fi utilizate motocultoarele si pentru arat, cand sunt folosite plugurile de arat, pot fi folosite si pentru bilonat. De-asemenea, se pot folosi motocultoarele pentru transportul ingrasamintelor si chiar al produselor agricole.

Aceste activitati trebuie sa fie desfasurate de catre oameni care sa lucreze terenurile cu ajutorul motocultoarelor. Cei care detin mai multe terenuri, pot cumpara mai multe utilaje Rabota, si pot angaja mai multe persoane care sa lucreze pe camp.

Dezavantajele agriculturii conventionale

  1. Prezenta pesticidelor

Unul dintre dezavantajele agriculturii conventionale este utilizarea ingrasamintelor chimice si a pesticidelor care sunt utilizate si pulverizate pe culturi.

Aceste substante chimice daunatoare pot intra in culturi si atunci cand animalele si fiintele umane mananca aceste culturi, acestea vor fi expuse riscurilor pentru sanatate atribuite utilizarii acestor substante chimice sintetice.

Grupurile preocupate spun ca 13 tipuri de substante chimice pot fi prezente in culturile cultivate conventional, pe care copiii le consuma de obicei. Deoarece acesti copii aleg doar fructele si legumele care le plac, pot fi expusi la aceste substante chimice de mai multe ori.

  1. Pericole pentru sanatate si mediu

Opozantii utilizarii agriculturii conventionale sustin ca aceasta metoda introduce poluanti in mediu, precum produsele secundare rezultate din procesul de fabricatie a acestor substante chimice si ingrasaminte.

In ceea ce priveste animalele folosite pentru productia de alimente, agricultura conventionala are un impact asupra acestui fapt, deoarece aceste animale sunt hranite cu furaje produse in masa, care pot afecta de asemenea, aceste animale.

Din fericire insa, nu mai sunt exploatate animalele pentru munca pe camp precum aratul de exemplu, pentru ca acum agricultorii conventionali (la fel ca si cei ecologici), folosesc utilaje Rabota in acest sens.

Asadar, am ales sa va prezentam atat doua avantaje, cat si doua dezavantaje ale agriculturii conventionale. In ceea ce priveste persoanele care se ocupa de agricultura, fiecare are propria strategie, si propriile argumente datorita carora produc produse bio sau conventionale.

Cel mai important insa este faptul ca terenurile sunt pregatite datorita utilizarii celor mai moderne utilaje de pe piata. Acestea usureaza considerabil munca, atat a agricultorilor ecologici cat si a celor conventionali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.