Cati bani trebuie sa primiti pentru tablourile dvs.?

Cati bani trebuie sa primiti pentru tablourile dvs.?Ori de cate ori un artist amator incearca sa-si vanda tablourile, isi pune intrebari legate de cat ar trebui sa perceapa pentru o pictura sau o piesa de arta originala. Desi nu exista un raspuns specific la aceasta intrebare, exista cateva orientari pe care le puteti urma pentru a decide cu privire la preturile dvs. in momentul in care incepeti si continuati sa vindeti operele dvs. de arta.

Pretul pe care decideti sa il percepeti trebuie sa reflecte cat de mult va apreciati munca, precum si pretul pe care il considerati ca ar putea fi acceptabil pe piata particulara pe care doriti sa vindeti.

Ce tip de artist sunteti?

Deci trebuie sa va ganditi ce sa percepeti pentru picturile dvs. si va intrebati de unde sa incepeti. Ganditi-va la unii dintre acesti factori.

In primul rand, vindeti arta dvs. pentru a castiga de fapt bani sau o vindeti pentru ca doriti doar ca cineva sa o cumpere, ceea ce confera validarea faptului ca munca pe care o faceti este ceva care le place oamenilor?

Aceasta este o intrebare importanta la care poate nu v-ati gandit. Ce vrem sa spunem prin aceasta este, doriti recunoasterea si afirmarea cuiva care cumpara tabloul dvs. si asta este ceea ce va doriti? Faptul ca cineva este dispus sa plateasca bani pentru o opera de arta pe care ati creat-o poate insemna mai mult pentru dvs. decat sa obtineti banii pentru asta.

Sau poate ati pictat de ceva timp si aveti o multime de lucrari de arta care va inghesuie casa si, in acest caz, trebuie sa schimbati o parte din aceasta lucrare, astfel incat sa puteti face spatiu pentru idei mai creative pe care le aveti.

In acest caz, poate nu veti stabili un pret ridicat pe opera dvs. de arta, astfel incat sa o puteti vinde rapid pentru a face spatiu.

Intentionati sa va vindeti operele de arta pentru a face un profit cat mai mare? Atunci cu siguranta trebuie ca operele sa fie de cea mai buna calitate, pentru a obtine cele mai bune preturi.

Criterii de decizie a preturilor

Asadar, pentru a va oferi cateva idei cu privire la stabilirea preturilor, iata cateva puncte de baza si lucruri de care trebuie sa tineti cont.

Cand incepeti, probabil ca va trebui sa incepeti cu o structura de preturi rezonabil scazuta, deoarece nu aveti reputatia si numarul de vanzari in spatele dvs. pentru a justifica preturile ridicate.

Cu toate acestea, cititi anunturile de genul cumpar tablouri sau cumparam tablouri, pentru ca exista posibilitatea de a gasi clienti interesati de operele dvs. de arta, si care ar fi dispusi sa plateasca multi bani pentru un tablou. Nu toata lumea doreste tablourile lui Van Gogh sau ale lui Grigorescu. Exista si persoane care cauta opere de arta ale unor autori nu foarte cunoscuti.

Luati in considerare costul materialelor pe care le-ati utilizat in pictura. Unele tablouri pot utiliza materiale suplimentare mai costisitoare, astfel incat poate exista nevoia de a cere un pret mai mare, pentru a fi pe plus.

Luati in considerare daca tabloul este unic sau daca veti face copii suplimentare ale acestuia. Trebuie sa va ganditi la un cost pentru „ideea” picturii. Daca veti crea tabloul o singura data, atunci ideea sau designul a disparut si trebuie sa veniti cu altceva pentru urmatorul tablou. Acest lucru trebuie luat in considerare in cost.

Trebuie sa platiti pentru spatiu in studio, platiti comision unei galerii sau trebuie sa platiti pentru spatiu la o expozitie? Toate aceste costuri trebuie luate in considerare in momentul in care intentionati sa va vindeti opera/operele de arta.

Efectuati unele cercetari

Daca nu sunteti sigur cu privire la preturi, atunci mergeti la cateva expozitii de arta si targuri pentru a va da seama de cat de multi oameni isi vand picturile.

Daca tocmai incepeti, mergeti la expozitii ale clubului de arta local si vedeti daca lucrarea dvs. se afla alaturi de acele piese si cat de multi oameni se intereseaza de ea.

Daca incepeti ca profesionist, atunci mergeti la expozitii mai mari. Sunt multe tinute in orasele mari pe tot parcursul anului, asa ca poate cu un an inainte sa fiti gata sa expuneti, sa mergeti si sa vedeti ce este oferit, cum este prezentat si ce preturi percep artistii.

Nu ar fi de-asemenea o idee rea sa incercati sa vindeti tablourile unei case de amanet. Acum, casele de amanet nu doar ca primesc tablouri valoroase drept garantie (alaturi de bijuterii, aparatura electronica si electrocasnica, etc.), ci si cumpara astfel de bunuri de valoare.

Aveti toate sansele de a va vinde tablourile caselor de amanet. Personalul bine instruit, va evalua opera de arta, si pe loc va va propune un pret. Daca aveti nevoie sa vindeti urgent tabloul, cu siguranta nu gasiti un cumparator mai bun decat o casa de amanet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.