Ce este o ecografie a sanului?

Ce este o ecografie a sanului?Imagistica cu ultrasunete (denumita si sonografie) este o tehnica de diagnostic dezvoltata din tehnologia sonar si radar, care a fost utilizata pe scara larga de mai bine de 40 de ani. Imagistica cu ultrasunete utilizeaza unde sonore cu o frecventa peste raza audibila la urechea umana – „ecografie” – pentru a crea imagini cu organe, structuri si tesuturi interne.

Undele sonore sunt transmise de un dispozitiv portabil cunoscut sub numele de traductor, care trimite impulsuri scurte de unde sonore in corp. Pe masura ce aceste unde se reflecta sau rasuna, inapoi din tesuturile interne, ele sunt primite de traductor, care le trimite catre un computer care transforma undele reflectate intr-o imagine vizuala.

Se recomanda o ecografie mamara Cluj, pentru a clarifica rezultatele unei mamografii si pentru a ajuta la determinarea daca o forta sau o masa detectata pe o mamografie este un tesut solid sau un chist plin de lichide. Ecografia le permite specialistilor sa faca recomandari diagnostice si sa evite procedurile chirurgicale inutile.

Ecografia nu este un substitut pentru o mamografie, deoarece este slaba la detectarea microcalcificarilor care pot indica cea mai timpurie forma de cancer de san. Cu toate acestea, poate fi utilizat ca test suplimentar de imagistica pentru a identifica mase de san care pot fi imposibil de observat pe o mamografie din cauza tesutului mamar dens.

Cum ma pregatesc pentru test?

O ecografie a sanului nu necesita niciun preparat special. In ziua testului, trebuie sa purtati haine confortabile si vi se poate cere sa va schimbati in halat cand ajungeti la clinica medicala, in vederea examenului cu ultrasunete.

Ce se va intampla in timpul testului?

In timpul unei ecografii de san, sonograful va va cere sa va intindeti cu fata in sus pe masa de examen. El / ea va acoperi pielea peste san cu o cantitate mica de gel cald pentru a preveni formarea de buzunare de aer intre transductor si piele.

Sonograful va glisa apoi traductorul peste san pentru a surprinde imaginile tesutului de sub piele, pe care transductorul il trimite apoi unui computer. Un examen de ecografie a sanului este de obicei nedureros si dureaza mai putin de 30 de minute pentru a fi finalizat.

Exista riscuri?

Ecografia nu necesita utilizarea de radiatii ionizante, coloranti speciali sau anestezie, motiv datorita caruia, putem spune ca este un instrument de diagnostic sigur, fara riscuri sau efecte secundare cunoscute.

Ce se intampla dupa ecografie?

Dupa examen, va puteti relua imediat activitatile normale. Un radiolog va analiza imaginile cu ultrasunete si va impartasi rezultatele medicului care a solicitat examenul.

Medicul dumneavoastra va discuta apoi rezultatele cu dumneavoastra. In unele cazuri, radiologul poate discuta rezultatele cu dvs. la incheierea examinarii.

In acest fel, nu va mai fi nevoie sa asteptati ca rezultatele sa ajunga la medicul dvs., iar apoi acesta sa va contacteze pentru a va da rezultatele. Daca insa, medicul considera ca este necesar, va poate solicita sa repetati ecografia mamara.

Acestea sunt pe scurt cele mai importante detalii de precizat in ceea ce priveste procedura de ecografie mamara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.