Ce poti face pentru a avea un domeniu considerat stabil de algoritmii Google?

Ce poti face pentru a avea un domeniu considerat stabil de algoritmii Google?
Chiar daca varsta domeniului este destul de importanta pentru algoritmii Google, unii experti SEO considera ca nu este deloc asa.

De vreme ce varsta domeniului nu constituie un lucru pe care sa-l poti controla (o data ce l-ai achizitionat), nu ar trebui sa fie un element care sa cantareasca foarte mult in metodele de indexare ale algoritmilor Google.

Vrei SEO de calitate? www.smartseopack.com este solutia cea mai potrivita pentru tine!

Lucrurile nu stau insa chiar asa. Oricum le-am privi, trebuie sa lucrezi continuu si foarte eficient pentru imbunatatirea popularitatii website-ului tau, indiferent de varsta domeniului si cu atat mai mult cu cat ai un domeniu foarte nou.

Ce se intampla daca iti schimbi numele domeniului sau daca iti cumperi un domeniu nou? Inseamna asta ca vei primi automat niste ranking-uri foarte scazute in motoarele de cautare? Nu, nu neaparat.

Exista cateva metode care te pot ajuta sa te asiguri ca nu vei pierde foarte mult din ranking, din cauza varstei domeniului:

1.    Asigura-te ca ti-ai inregistrat domeniul pentru o perioada de timp cat mai lunga. Multe companii ce ofera domenii, permit inregistrarea acestora pe perioade de pana la 5 ani, uneori chiar si mai lungi de atat.

Inregistrarea domeniului pe o perioada lunga, indica algoritmilor de indexare faptul ca site-ul tau intentioneaza sa fie prezent online cat mai mult timp si nu va disparea dupa doar cateva luni, adica nu este un website de tip spam. Acest lucru este foarte important, iar motoarele de cautare vor tine cont de el, imbunatatindu-ti ranking-ul.

2.    Ia in considerare inregistrarea unui domeniu, chiar inainte de a avea efectiv nevoie de el. Vedem in ziua de astazi pe internet multe domenii cumparate (care apartin cuiva) dar “nepopulate”, adica fara continut.

Practic pe acele domenii nu exista un website, inca. Asta inseamna ori ca respectivul site este in dezvoltare, ori ca pur si simplu cineva a cumparat acel domeniu fara intentia sa urce un site pe el, cel putin nu imediat.

Persoana respectiva a dorit sa faca acest lucru pentru a se asigura ca nimeni altcineva nu va putea cumpara un domeniu cu numele respectiv. Imagineaza-ti ca ai fi cumparat un domeniu ce continea cuvinte cheie foarte importante cum ar fi “cars”, “auto”, “constructions”, “arhitecture”, imediat dupa aparitia internetului si inainte ca diferite afaceri sa-si construiasca propriile website-uri si sa-si achizitioneze domenii pentru acest lucru.

Probabil ca acum ai fi fost milionar in dolari si asta dintr-un singur motiv. Chiar daca tu personal nu ai fi continuat cu dezvoltarea unui anume website pe domeniul respectiv, ar fi aparut alte companii, interesate enorm de numele domeniului tau si care ti-ar fi oferit sume uriase pentru vanzarea acestuia.

De altfel, astfel de situatii s-au si intamplat in istoria internetului, multi cumparatori de domenii imbogatindu-se astfel, foarte rapid.

3.    Ia in considerare cumpararea unui domeniu deja existent, cu vechime. Acest lucru nu numai ca iti va permite evitarea asa numitului “sandbox effect” ce afecteaza website-urile noi, dar vei obtine si un pagerank mai bun intr-un timp mai scurt, tinand cont de faptul ca acel domeniu are deja un pagerank al sau, oricat de mic ar fi acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.