Cum sa creez un magazin online?

Cum sa creez un magazin online?Domeniul afacerilor s-a dezvoltat tot mai mult in ultima perioada si in Romania. Tot mai des intalnim situatia in care multe din magazine se intalnesc in mediul online. Chiar putine dintre ele nu sunt intalnite si in spatiul virtual.

Majoritatea proprietarilor de magazine au inteles cat este de important ca afacerea lor sa se desfasoare si online si au apelat la firmele specializate, deoarece nu oricine stie sa faca o creare magazin online de calitate.

Cand creezi un magazin online, nu e totul doar crearea in sine a site-ului de catre tine sau de catre firma care se va ocupa de o creare magazin online pentru afacerea ta. Daca te intereseaza o astfel de firma, intra pe www.itexclusiv.ro.

Pe langa faptul ca va crea pagina magazinului tau intr-un mod atractiv si calitativ, spcialistii de aici se vor ocupa si de marketingul online aferent afacerii tale, de promovarea magazinului, dar si de optimizarea online, astfel incat sansele tale de reusita sa creasca substantial.

Oamenii aleg sa isi deschida o afacere online deoarece este mai profitabil. Costurile de deschidere ale unui astfel de magazin sunt mult mai reduse fata de cele ale unui magazin real, si in plus nu o sa mai ai o multime de bani cheltuiti pe chirii, un numar mare de angajati sau salarii.

Pana sa ajungi la deschiderea propriu-zisa a magazinului, trebuie sa ai in vedere anumiti pasi pe care trebuie sa-i urmezi.

1.    Calculeaza-ti bugetul

Suma pe care trebuie sa o cheltui pe deschiderea unui magazin online, nu este foarte mare, insa nu trebuie sa crezi chiar ca e o suma foarte mica. La fel ca in oricare domeniu, banii se cheltuie rapid si usor. Cand iti calculezi bugetul, nu lua in calcul doar deschiderea site-ului, promovarea si optimizarea. Gandeste-te si la faptul ca la un moment dat pot aparea situatii neprevazute, fapt pentru care trebuie sa ai o rezerva de bani, la faptul ca vei avea nevoie de bani pentru publicitate si la faptul ca vei mai avea de satisfacut si anumite nevoi ale personalului pe care il ai. Calculeaza bine totul si hotaraste-te apoi daca e profitabil ceea ce vrei sa faci, pentru ca in cazul in care nu este rentabil, nu faci altceva decat sa arunci cu banii in vant.

2.    Crearea unui plan de afaceri

Orice afacere cu adevarat serioasa are la baza un plan de afaceri. Planul de afaceri trebuie sa ti-l creezi in mod responsabil si real. Printre informatiile care trebuie sa apara in planul de afaceri se numara: obiectivele afacerii tale, misiunea magazinului, tipul de produse pe care vrei sa le comercializezi, publicul tinta sau strategii de atragere si de mentinere a clientilor.

3.    Alegerea numelui

Alegerea numelui este o etapa importanta. Este important ca numele sa fie atractiv si usor de retinut pentru posibilii clienti. De asemenea, nu uita sa inregistrezi numele magazinului, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute. In aceasta etapa este inclus si logo-ul magazinului, care trebuie sa fie unu simplu si reprezentativ.

4.    Crearea site-ului

Daca te pricepi in web design, iti poti crea chiar tu site-ul, insa, fii realist in aceasta privinta si daca nu te descurci, lasa aceasta etapa pe mana specialistilor, care vor sti cu adevarat pe ce sa puna accentul pentru a atrage clientii.

5.    Alegerea modalitatilor de plata

Poti opta pentru mai multe variante: plata cu ajutorul cardului, plata prin OP/virament sau plata in numerar, cu ramburs. Este important sa-i dai clientului tau posibilitatea sa plateasca in modul in care el doreste.

6.    Configurarea contului de comerciant

Fara o astfel de configurare, clientii pe care ii ai nu vor putea plati cu cardul, fapt care pentru afacerea ta ar putea fi un dezavantaj avand in vedere faptul ca mai nou, oamenii prefera sa plateasca cu cardul.

Tine cont de cele amintite mai sus si ai curaj sa incep chiar acum o afacere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.