Cum sa previi prajirea bateriei telefonului?

Cum sa previi prajirea bateriei telefonului?Este posibil ca si in cazul unor acumulatori originali, telefonul tau sa fie expus riscului unui scurtcicuit care sa duca la moartea definitiva a acestuia, prin asa-numita “prajire”?

Tot mai multi oameni se plang in ultima vreme ca au intampinat probleme serioase din cauza supraincarcarii acumulatorilor, care a condus la explozia telefonului.

Au existat cazuri relatate in presa, in care se vorbea despre accidente nefericite in care oamenii au fost expusi unor riscuri asupra integritatii fizice din cauza ca telefonul le-a luat foc. Cum telefoanele de ultima generatie trebuie incarcate mult mai des decat cele de generatie veche, va expunem mai jos cateva dintre motivele pentru care o baterie poate exploda.

De la inceput trebuie sa spunem clar: daca nu a intervenit ceva in modul de asamblare a bateriei, aceasta nu va exploda. In cazurile rare, in care acest lucru se intampla, nu este de vina numai bateria. Cel mai adesea, aceste incidente sunt provocate de un cumul de factori care contribuie la declansarea lor: bateria nu este originala sau incarcatorul este un fals.

Bateriile sunt echipate cu un sistem impotriva supraincarcarii si previne reactiile periculoase care pot avea loc intre substantele chimice continute in ele. Ni se intampla destul de des sa ni se spuna ca si baterile care nu sunt originale sunt la fel de fiabile ca acestea. Este fals, pentru ca niciodata un fals nu poate copia originalul cand vine vorba de masuri de siguranta. Nu intamplator, atunci cand vine vorba de siguranta masinii, conducatorii auto cauta sa remedieze problemele cu ajutorul unor specialisti calificati.

Deoarece bateriile telefoanelor mobile au devenit din ce in ce mai subtiri, nu mai exista spatiul necesar pentru a plasa placile pozitive si negative (electrozii) in afara telefonului. Acest lucru se face printr-un separator din ce in ce mai subtire. In cazul in care procedurile de lucru nu au fost respectate conform standardelor, chiar si un banal acumulator de telefon poate deveni periculos pentru sanatatea noastra. Daca posedam un astfel de accumulator si il mai si supraincarcam, este ca si cand am adauga combustibil pe focul care deja arde de ceva vreme.

Bazati-va pe un acumulator original al producatorului. Acesta poate fi mai scump decat alte produse, dar ia in considerare cat de mult ai platit pentru telefonul tau si cat de repede l-ai putea pierde. Gandeste-te ca un posesor de Ferrari nu isi va echipa masina cu pneuri second hand.

Nu lasati dispozitivul in zone fierbinti din casa sau de oriunde altundeva, mai ales daca aveti obiceiul sa lasati telefonul la incarcat peste noapte. Temperaturile mari nu pot decat accentua efectele cauzate de supraincarcare. Acest lucru este valabil si in cazul celor care isi expun foarte des telefonul razelor solare, mai ales in perioadele cand radiatia solara este maxima.

Evitati sa cumparati o baterie de rezerva pe care nu intentionati s-o folositi mai des. Bateriie li-ion imbatranesc in timp, chiar daca nu sunt utilizate. In cazul in care aveti o baterie de rezerva pe care nu o utilizati, depozitati-o intr-un mediu propice, pentru a incetinii pierderea capacitatii de stocare a acesteia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.