Cum se previne inchiderea neasteptata a dispozitivelor iPhone?

Cum se previne inchiderea neasteptata a dispozitivelor iPhone?In momentul in care o baterie iPhone are un nivel de incarcare redus, o varsta chimica inaintata sau in momentul in care este utilizata la temperaturi foarte mici, sunt sanse extrem de mari ca utilizatorii sa experimenteze inchideri neasteptate ale dispozitivelor iPhone.

In situatiile extreme, inchiderile dispozitivelor iPhone ar putea avea loc mai des, iar terminalul iPhone devine nefiabil sau inutilizabil. Pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iOS gestioneaza dinamic varfurile de performanta avand ca scop prevenirea inchiderilor neasteptate ale dispozitivelor, astfel incat tu sa poti folosi in continuare dispozitivul iPhone.

Aceasta functie de gestionare a performantei este specifica doar pentru dispozitivele iPhone si nu este valabila pentru niciun alt produs Apple. Incepand cu iOS 12.1, iPhone 8, iPhone 8 Plus si iPhone X includ aceasta functionalitate, dar gestionarea performantei ar putea fi mai putin observabila datorita configuratiilor hardware si software mai avansate.

Aceasta functie de gestionare a performantei functioneaza prin analizarea combinatiei dintre temperatura dispozitivului, starea de incarcare a bateriei si impedanta bateriei.

Numai in cazul in care aceste variabile necesita, iOS va gestiona in mod dinamic performanta maxima a anumitor componente ale sistemului, cum ar fi de exemplu procesorul si unitatea grafica, cu scopul de a preveni inchiderile neasteptate.

Drept consecinta, sarcinile dispozitivului iPhone vor fi echilibrate in mod automat, ceea ce permite distribuirea optimizata a activitatilor sistemului si evitarea cresterilor de performanta bruste simultane. In anumite situatii, utilizatorii de dispozitive iPhone ar putea ca nici macar sa nu observe vreo diferenta in ceea ce priveste performanta dispozitivului la utilizarea de zi cu zi. Nivelul schimbarii percepute depinde nivelul de gestionare a performantei necesar pentru un anumit dispozitiv.

In cazurile care necesita forme mai extreme ale acestei functionalitati de gestionare a performantei, utilizatorul ar putea observa diferite efecte, cum ar fi:

  • Durate mai mari la lansarea aplicatiilor;
  • Rate de cadre mai mici la derulare;
  • Reducerea intensitatii retroiluminarii (care poate fi controlata in centrul de control);
  • Un volum mai mic al difuzoarelor, cu pana la 3 dB;
  • Reduceri treptate ale ratelor de cadre in unele aplicatii;
  • In cele mai extreme cazuri, blitul camerei va fi dezactivat, lucru care va putea fi observat in interfata camerei;
  • Aplicatiile care se actualizeaza in fundal ar putea necesita reincarcare in momentul lansarii.

Cele mai multe zone cheie nu sunt afectate de aceasta functie de gestionare a performantei. Unele dintre acestea includ:

  • Calitatea apelurilor celulare si performanta de transfer in cadrul retelelor;
  • Calitatea fotografiilor si clipurilor video capturate;
  • Performanta functiei GPS;
  • Precizia localizarii;
  • Senzori precum giroscopul, accelerometrul si barometrul;
  • Apple Pay.

In situatia in care bateria este aproape descarcata si temperaturile sunt reduse, modificarile de gestionare a performantei sunt temporare. Daca o baterie s-a invechit suficient de mult din punct de vedere chimic, este posibil ca aceste modificari de gestionare a performantei sa se cronicizeze.

Aceasta deoarece toate bateriile reincarcabile sunt consumabile si au o durata de viata limitata, necesitand intr-un final inlocuire. Daca esti afectat de aceste probleme si vrei sa imbunatatesti performanta dispozitivului, ar putea fi utila inlocuirea bateriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.