De ce iti este util un hidrofor?

De ce iti este util un hidrofor?

Presiunea de alimentare cu apa menajera poate fi crescuta si poti avea o presiune constanta a apei prin aspirarea acesteia din fantana datorita unui hidrofor! Deschide robinetul, amorsarea se face singura si ai distributie de apa! Si pentru mai mult confort poti alege un hidrofor IBO Dambat cu vas de expansiune!

Ce este un hidrofor?

Hidroforul este pur si simplu o pompa, cu sau fara vas de expansiune, care iti permite sa cresti presiunea apei in reteaua ta sau sa o mentii constanta in conducte in cazul unei cereri excesive. Hidroforul este util in  uz casnic  si rezolva problemele de subpresiune (folosirea masinii de spalat si a dusului in acelasi timp).

Un hidrofor porneste si se opreste singur  sau mai bine zis, de indata ce exista o scadere sau o crestere a presiunii datorita unui  contact manometric integrat, care este declansat de presiune.

Pentru proprietarii de piscine, poate fi foarte interesant sa aiba o presiune relativ mare deoarece curatatoarele automate sunt mai eficiente in indepartarea murdariei incrustate.

Hidrofoare cu vas de expasiune

Grupul hidrofor, format dintr-o pompa de suprafata, un vas de expansiune si un hidrofor (inclusiv pompa de suprafata), permite transportul apei dintr-un put , un rau etc. la o locuinta (utilizare pentru apa de toaleta ) sau udarea automata a gradinii. Criteriile sale de selectie sunt mai complexe deoarece incorporeaza o pompa de suprafata (inaltimea de livrare, debitul etc.).

Avantajul unui hidrofor  cu vas de expansiune

Rezervorul, numit si vas de expansiune, actioneaza ca  un rezervor tampon. Volumul sau este variabil, iar  rezerva de apa sub presiune pe care o ofera protejeaza pompa de rapel de numeroase porniri. Retine ca vasul de expansiune este specific pentru utilizarea apei sanitare.

Presiunea, debitul unui hidrofor

Presiunea, debitul si inaltimea de refulare sunt trei date esentiale pentru alegerea unui hidrofor.

  • Presiune

Presiunea (masurata in bari) defineste forta pe care apa o are la iesire in functie de sectiunea  conductei pompei. Multi producatori indica si presiunea in mWC (Metri de coloana de apa). Pentru orice conversie aminteste-ti ca  1B = 10 mCE.

  • Inaltimea de livrare

Capul de refulare reprezinta diferenta maxima de inaltime autorizata intre unitate si punctul de refulare. Masurata in metri (m), aceasta caracteristica asigura ca apa pompata ajunge la punctul de refulare. Adesea, producatorii indica capul total (TMH). Pentru a o calcula, ia  inaltimea de refulare (m) + presiunea dorita la punctul de refulare (1 B = 10 m) + caderile de presiune (corespunde cu lungimea in metri a conductei de refulare) .

  • Fluxul

Debitul corespunde cantitatii de apa (l sau m3) pompata si respinsa de pompa pe unitatea de timp (min sau ora). Pentru orice estimare, retineti ca 6 m 3 /h corespunde la 100 l/min si ca aceasta valoare este relativa la inaltimea de livrare.

Daca pompa ta este destinata sa furnizeze apa improprie consumului in locuinta ta, ia in considerare ca ai nevoie la punctul de refulare de  2m 3/h pentru minim cinci persoane. Adaugati 0,25 m3/h per persoana suplimentara. Daca este vorba de udare , media este intre  1 si 2 m 3 pentru 500 m².

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.