Dezavantajele cumpararii unui pc refurbished

Dezavantajele cumpararii unui pc refurbished
Motivele pentru care nu ti-ai dori sa cumperi un pc refubished, pot fi atat unele practice cat si unele psihologice. Daca vrei calculatoare second hand cu licenta, intra pe DiablosComputer.ro!

Sa incepem cu cele din urma. Daca vrei un pc mai mult pentru stil decat pentru substanta, vei vrea intotdeauna sa detii ultimul model, dotat cu hardware de varf si desi nu ne propunem aici sa te numim un “snob”, probabil ca nu iti vei dori tocmai din acest motiv, unul refurbished.

Sa fim sinceri totusi: Fiecare pc este considerat “perimat” din momentul in care il scoti din cutie, asa ca poate nu ar trebui sa excluzi 100%, posibilitatea de a cumpara unul refurbished.

Daca esti tipul care va avea suspiciuni despre “ce nu este in regula cu produsul vandut cu titulatura de refurbished” sau pur si simplu nu iti place ideea ca altcineva inainte, sa fi folosit produsul cumparat de tine, iarasi un refurbished nu este recomandat pentru tine.

Din punct de vedere practic, achizitionarea unui pc refurbished, nu-ti permite customizarea acestuia, inainte de achizitie. Intr-o era in care optiunile de configurare sunt atat de diverse si exista pana si pe cel mai mic website atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui pc, a nu fi capabil sa-ti configurezi singur sistemul, poate fi descurajant.

Pe de alta parte, exista foarte multe persoane care nu se pricep atat de bine la configurari de sistem, iar daca sistemul in sine poate realiza cu succes task-urile cerute de catre cumparator (de exemplu este capabil sa ruleze continut video HD, fara blocaje sau este capabil sa lucreze cu programe gen Photoshop foarte rapid si eficient), atunci persoana respectiva nu va fi interesata despre celelalte componente de la interior si pur si simplu, va fi multumita cu achizitia ce ii poate asigura fluxul de lucru (workflow-ul) obisnuit, mai rapid decat o facea vechiul sistem de pe birou.

Mai mult decat atat, daca acest pc refurbished asa cum am spus si mai sus, te satisface fara doar si poate din punct de vedere al performantei “la prima vedere”, posibilitatea achizitionarii acestuia la un pret mult mai mic decat cel al unei configuratii asemanatoare dintr-un pc nou, este si mai atractiva.

De asemenea, daca alegi sa-ti cumperi un computer refurbished la un pret mai mic, poti folosi restul de bani pe care i-ai fi cheltuit cu achizitionarea unuia nou cu aceeasi configuratie, pentru upgrade-uri diferite, ce vor face pc-ul refurbished unul mai bun (de exemplu ii poti cumpara mai multa memorie, un solid state drive – care fie vorba intre noi va face cu siguranta diferenta sau o placa video mai puternica, etc.).

Daca pc-ul refurbished pe care doresti sa-l cumperi este un desktop, asigura-te ca are toata conectica externa de care ai putea avea nevoie: porturi pentru tastatura (usb sau ps2), cat mai multe porturi usb, portul pentru retea, etc. De asemenea, intreaba daca pc-ul vine cu sistem de operare pre-instalat si daca acesta are si licenta de functionare (lucru foarte important, pentru ca o achizitie ulterioara a sistemului de operare nou, poate costa destul de mult).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.