Marimea conteaza in cazul unui display iPhone?

Marimea conteaza in cazul unui display iPhone?iPhone este cel mai vandut gadget al tuturor timpurilor, cu peste 215 milioane de exemplare vandute in intreaga lume pana in vara anului 2012.

Cu siguranta de atunci cifrele au crescut simtitor si asta deoarece iPhone 5, care a fost lansat dupa vara anului 2012, si urmatoarele variante, iPhone 5C si iPhone 5S, contribuind cu succes la aceasta crestere. Ce a contribuit la succesul acesta urias? Printre multe alte caracteristici de top ale acestui smartphone, o destul de mare pondere din vanzari este datorata si generosului display iPhone.

Intrebarea care vine in secunda urmatoare ar fi „ce are acest display iPhone de reuseste sa contribuie cu atat succes la vanzarile acestui smartphone?” Desi este o intrebare buna, cred ca cea mai potrivita ar fi „ce NU are?”, pentru ca are de toate.

Gigantul american Apple nu a fost deloc conservator daca ne gandim la evolutia displayului iPhone. Spunem asta deoarece acest display iPhone a suferit constant modificari si imbunatatiri care sa permita utilizatorului sa traiasca experiente cum rar poti trai alaturi de alte telefoane care incerca sa concureze iPhone.

Daca stam sa analizam un pic evolutia acestui display iPhone, vom constata ca, la lansare terminalul Apple avea un display de 3,5 inci (89 mm), acesta oferind o rezolutie de 480 x 320 pixeli, si 163 ppi (pixel per inch – valoare care exprima numarul de pixeli dintr-un inch patrat din ecranul telefonului).

Oferind o ratie de aspect de 4:3, care este ratia de aspect cea mai comuna imaginilor standard ale secolului 20, acest display iPhone a rezistat de-a lungul a aproape 6 ani si a trei generatii cu variantele lor imbunatatite. Ne referim aici la iPhone 2G, iPhone 3G si 3GS si iPhone 4 si 4S. Si „a rezistat” cu brio, in conditiile in care concurentii propuneau display-uri mult mai generoase dar nu la fel de bine gandite si de sustinute de performantele sistemului de operare sau de acumulator.

Oricum, nici Apple nu a stat cu mainile in san bucurandu-se de succes, ci a adus constant imbunatatiri acestui display, modificand o data cu aparitia modelului iPhone 4 rezolutia si implicit si ppi. Acestea au fost aduse la valori ca 960 x 640 rezolutia si 326 ppi, ocazie cu care aceasta caracteristica intalnita la acest display iPhone a primit si denumirea de „retina display”, denumire ce avea sa fie omologata de cei de la Apple ca marca inregistrata. Diagonala a ramas insa aceeasi, de 3,5 inci sau 89 mm.

In octombrie 2012 insa a venit lansarea iPhone 5, urmat dupa un an de iPhone 5S si 5C. Si o data cu aceste modele, lumea smartphone avea sa fie zdruncinata. Asta pentru ca Apple s-au intrecut pe ei insisi cu acest model, iar displayul propus pentru aceasta generatie nu face exceptie.

Diagonala a crescut la 4 inci (101mm) iar o data cu diagonala au crescut si ratia de aspect la 16:9, aceasta valoare fiind definitorie pentru imagini HD, si rezolutia, acest display iPhone avand acum nu mai putin de 1136 x 640 rezolutie. Singura valoare care a ramas neschimbata  a fost cea de pixeli per inci (ppi), care a ramas la cea deja cunoscuta de 326 ppi.

Tehnologia implica insa si din ce in ce mai multa sensibilitate a componentelor inglobate, ceea ce ne poate duce cu gandul ca (pana) si displayul iPhone poate fi supus accidentelor sau defectiunilor.

Nimic nu este insa iremediabil, iar tehnicienii de la magazinul Magazingsm.ro stiu aceasta foarte bine, ei fiind unii dintre cei mai priceputi in a va pune la dispozitie display iPhone original si manopera in cazul in care doriti efectuarea modificarilor in service- ul propriu, toate aceste la preturi care sfideaza orice concurenta. Nu trebuie decat sa verificati si veti constata ca avem dreptate. Iar iPhone-ul dumneavostra va va multumi cu siguranta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.