Nokia Lumia 520 vs Nokia Lumia 530 – camera si hardware

Nokia Lumia 520 vs Nokia Lumia 530 – camera si hardwareNokia Lumia este unul dintre smartphone-urile care se remarca atunci cand se pronunta numele companiei finlandeze. In cele ce urmeaza vom incerca sa facem o comparatie intre Nokia Lumia 520 si Nokia Lumia 530, axandu-ne in special pe camera si pe caracteristicile hardware cu care cele doua sunt prevazute.

Camera

Cu o camera de 5 MP, Nokia Lumia 520 este destul de bun la realizarea ocazionala de fotografii, insa nu are toate caracteristicile pe care le vedem la telefoanele inteligente de top sau la cele cu camera dedicata. Camera acestui smartphone este simpla, de tipul „apasa si fotografiaza”, cu auto-focus, pentru a fi siguri ca fotografiile arata bine si nu au niciun fel de neclaritati.

Butonul pentru camera face usoara realizarea de fotografii, iar functia in doua etape presupune faptul ca ne putem bucura de confortul realizarii fotografiilor ocazionale. Exista si alte caracteristici (panorama, mai multe lentile cinema etc.), care ne ofera posibilitatea de a ne distra cu fotografiile facute.

In cazul smartphone-ului Nokia Lumia 530, nu au fost facute imbunatatiri in ceea ce priveste camera. De fapt, aceasta este mult mai limitata decat cea a predecesorului, din cauza faptului ca nu exista niciun fel de buton dedicat exclusiv pentru realizarea de fotografii si nu are focus fix.

Acest lucru inseamna ca nu exista focus automat ceea ce duce la o limitare in ceea ce priveste numarul si calitatea fotografiilor pe care le putem face. Gama minima de focalizare este de 60 de centimetri in loc de 10 centimetri pe care ii are Lumia 520.

Prin urmare, nu este posibil sa facem poze de aproape cu acest telefon. Acesta este unul din acele lucruri ce trebuie luate in considerare in cazul in care suntem pasionati de fotografie si vrem sa ne implinim aceasta pasiune folosind propriul smartphone, insa nu reprezinta neaparat o problema pentru toata lumea. Niciunul dintre aceste doua telefoane nu prezinta camere secundare cu vedere spre fata. Deci, daca ne place sa ne facem selfie-uri sau dorim sa utilizam servicii precum Skype, camera poate reprezenta un dezavantaj.

Hardware

Nokia Lumia 520 vine cu un procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 de 1 GHz si cu o memorie de 512 RAM. Acest lucru este extrem de bun pentru utilizarea Windows 8 si am constatat ca nu exista niciun fel de incetinire evidenta atunci cand se utilizeaza aplicatii standard.

Rularea jocurilor sau aplicatiilor solicitante din punct de vedere grafic poate, totusi, sa cauzeze anumite probleme din cauza faptului ca Nokia Lumia 520 nu are puterea de care dispun smartphone-urile de top. Wi-Fi-ul si Bluetooth-ul sunt si ele prezente, oferind conectivitatea de care avem nevoie.

In ceea ce priveste Nokia Lumia 530, exista o usoara crestere a vitezei procesorului, de la 1 GHz la 1.2 GHz, insa procesorul este quad-core. De fapt, procesorul este un Qualcomm Sanpdragon 200. Acesta este mult mai eficient decat predecesorul dual-core, insa este putin probabil sa vedem imbunatatiri
evidente in ceea ce priveste performantele generale.

Pentru mai multe detalii legate de Nokia Lumia 520 si accesoriile din gama Nokia accesati http://www.accesoriigsm.ro/gsm/geam-cu-touchscreen-nokia-lumia-520-original-15170 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.