Cele mai bune sfaturi pentru a face cozonaci

Cele mai bune sfaturi pentru a face cozonaciCozonacul este considerat de catre majoritatea romanilor, drept prajitura traditionala romaneasca, sau desertul traditional romanesc. Pentru ca majoritatea romanilor sustin acest lucru, au mereu cozonac pe masa la diferite ocazii si sarbatori.

In trecut, cozonacii erau facuti la tara, in cuptorul din caramida sau din lut. Niciodata cozonacii facuti acasa la bloc, nu erau atat de buni precum cei facuti la tara, in cuptor, chiar daca ingredientele erau aceleasi.

Acum, din ce in ce mai putine gospodine fac cozonaci, dat fiind faptul ca pot cumpara cozonaci de post, cozonaci exotici, cozonaci traditionali sau cozonaci Royal de la Boromir. Practic, in functie de preferinte, fiecare poate diferite sortimente de cozonac de la acest magazin online.

In cazul in care intentionati sa faceti totusi cozonaci acasa, v-am pregatit unele sfaturi si trucuri in continuare, care speram sa va ajute, chiar daca, este mai rentabil sa alegeti cozonacii Boromir decat sa-i faceti.

Asadar, iata sfaturile cele mai bune pentru a face cozonaci:

  1. Primul si cel mai important lucru, este foarte important ca ingredientele folosite sa fie proaspete, si sa aiba temperatura camerei. Tocmai de aceea, daca vreti sa faceti dimineata cozonacii, scoateti ouale si laptele de la frigider de seara.

Daca vreti sa faceti seara cozonacii, atunci este important sa scoateti laptele si ouale de la frigider de dimineata, pentru ca pana cand va apucati de treaba, sa aiba temperatura camerei.

  1. Temperatura din bucatarie trebuie sa fie ridicata (peste 20 de grade Celsius), astfel incat aluatul sa poata dospi fara probleme. Este indicat ca usile si ferestrele sa fie inchise, pentru a nu se face curent.
  2. In ceea ce priveste ingredientele, dupa cum spuneam, acestea trebuie sa aiba temperatura camerei. Nu trebuie sa fie nici mai calde, dar nici mai reci, pentru a nu-si pierde din proprietati.
  3. In momentul in care amestecati apa, faina si drojdia, nu trebuie sa adaugati sare.
  4. Este important ca vasul in care framantati aluatul sa fie caldut. De aceea, il puteti clati cu apa calda, iar apoi il puteti sterge bine cu o laveta uscata.
  5. Trebuie sa frecati ouale cu sare in cazul in care doriti sa obtineti o culoare frumoasa a cozonacului.
  6. In ceea ce priveste zaharul, este recomandat ca acesta sa fie incorporat in lapte, pentru a se topi mult mai usor.
  7. Aluatul trebuie sa fie framantat foarte bine, pana cand constatati ca este elastic. Acesta este framantat bine cand se dezlipeste de pe mana cu usurinta.
  8. Inainte sa puneti cozonacii in tava pentru a-i pune la copt, folositi hartia de copt, pentru a va asigura ca nu vi se ard. De-asemenea, in cuptor este important sa puneti si un vas cu apa.
  9. Dupa ce puneti cozonacii la copt, sa nu deschideti in primele 20 de minute usa cuptorului.
  10. Pentru a nu permite sa se usuce cozonacii, pe la jumatatea timpului de coacere, este necesar sa puneti hartie de copt unsa cu ulei, deasupra tavii.
  11. In ceea ce priveste nuca (daca alegeti sa faceti cozonac cu nuca), daca doriti ca aceasta sa fie mai gustoasa, trebuie sa o prajiti putin in tigaie. Apoi, o opariti cu lapte fierbinte, iar astfel nu va mai fi amara.

Acestea sunt 12 sfaturi si trucuri utile daca doriti sa faceti cozonac acasa (de sarbatori sau cu orice alta ocazie). Veti avea nevoie de timp, de rabdare si de cele mai bune ingrediente. Tocmai de aceea, daca nu va permite timpul sau nu prea aveti rabdare, este mai indicata ideea de a alege cozonaci de post, cozonaci exotici sau alte tipuri de cozonaci de la Boromir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.