Instrumente de e-commerce – optiuni de plata electronica

Instrumente de e-commerce – optiuni de plata electronicaDezvoltarea rapida a internetului a dus la evolutia pe cat de rapida, pe atat de spectaculoasa a limbajelor de programare si a diferitelor servicii de web design.

Cei interesati de crearea unui site sau a unui magazin online folosind cele mai moderne servicii de web design sunt sfatuiti sa arunce o privire pe www.itexclusiv.ro.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre unul dintre cele mai importante instrumente de e-commerce, si anume optiunile de plata electronica.

Aveti deja un cont de comerciant pentru afacerea dumneavoastra ? Atunci luati pur si simplu informatiile de pe cardul de credit pe care le-ati primit online si procesati cardul manual prin intermediul contului de comerciant existent. Nu este necesar niciun fel de cont suplimentar pentru tranzactiile web.

Procesarea manuala a cardurilor ofera avantajul de a fi capabili sa retineti informatiile de pe card si sa ii taxati pe cumparatori atunci cand produsul ajunge la ei. Majoritate oamenilor nu doresc sa fie taxati pentru ceva ce inca nu au primit. Procesarea automata a cardurilor pe site face exact acest lucru, transferand fondurile din conturile cumparatorilor cu cateva ore sau zile inainte, si nu in momentul in care comanda ajunge la ei.

Trebuie sa tineti minte ca, in cazul in care nu sunteti in stare sa livrati produsul in 30 de zile de la data confirmarii comenzii, trebuie sa notificati clientul cu privire la intarziere. Daca nu sunteti siguri de faptul ca un cont de comerciant este metoda cea mai buna, exista alternative precum PayPal si ProPay.

Aceste tipuri de companii se ocupa de procesele de checkout si plata pentru dumneavoastra, ceea ce inseamna nu aveti nevoie de un cont de comercinat si veti evita si toate taxele asociate cu acesta.

Desigur, trebuie sa platiti pentru aceste servicii, insa taxele vor fi mai mici decat in cazul unui cont de comerciant. PayPal, de exemplu, ofera un comision de tranzactie de 2,9 % sau mai putin plus 30 de centi pentru fiecare tranzactie procesata, insa fara taxe lunare (din mai 2015).

In afara de procesarea cardurilor de credit, ati mai putea accepta si cecuri electronice (e-checks). Cumparatorii care doresc sa plateasca prin cec electronic trebuie sa introduca informatiile contului in site-ul dumneavoastra, iar plata este luata din contul lor si depozitata in contul bancar al dumneavoastra.

Va trebui sa contractati o companie precum Authorize.net pentru a incorpora o astfel de caracteristica site-ului dumneavoastra. PayPal si ProPay ofera, de asemenea, optiuni de verificare electronica.

Crearea unei afaceri online implica o responsabilitate extrem de mare si trebuie tratata cu maxima seriozitate.

Trebuie sa ne gandim ca o astfel de afacere ne poate aduce profituri substantiale daca avem grija de fiecare aspect, chiar daca unele par mai putin importante, dar in acelasi timp ne poate ruina, in cazul in care nu punem la punct un sistem de plata securizat.

Exista o sumedenie de hackeri pregatiti in orice moment sa exploateze orice bresa sau punct slab din cadrul sistemului. Prin urmare, trebuie sa fim foarte atenti. Cei interesati de achizitionarea de servicii de web design sunt sfatuiti sa apeleze la profesionistii de la  Itexclusiv.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.