Sony Xperia Z3 – nu atat de waterproof pe cat ai putea crede

Sony Xperia Z3 – nu atat de waterproof pe cat ai putea credeSony Xperia Z2 si Z3 erau cu siguranta unele dintre cele mai bune smartphone-uri cu Android, la momentul lansarii. Cauti geam de protectie Sony pentru smartphone? Intra cu incredere pe MagazinGsm.ro si vei gasi acolo.

Una dintre “piesele de rezistenta” ale marketing-ului acestor 2 device-uri, era rezistenta certificata la apa, smartphone-urile putand fi scufundate la o adancime de 1.5-2m pentru 30 minute, fara ca apa sa se infiltreze in interior.

Acest lucru era de fapt valabil pentru majoritatea telefoanelor de top de la Sony (inclusiv in cazul unor tablete), inca de la lansarea lui Z1. Dar, pe masura ce timpul a trecut, un numar semnificativ de utilizatori au constatat ca smartphone-urile lor nu erau atat de rezistente la apa, unele stricandu-se la simplul contact cu apa.

Mai mult decat atat, cei de la Sony nu au acordat suport acestor utilizatori, declansand un scandal la acea vreme, care a afectat destul de serios compania.

Ce s-a intamplat de fapt?

Inainte si imediat dupa lansare existau o multime de fotografii pentru marketing ale acestor device-uri, care erau scapate sau scufundate intentionat in apa.

De asemenea, la evenimentele de lansare, se puteau observa smartphone-uri scufundate in apa (pentru demonstratie) si clipuri care dezvaluiau fotografi ce foloseau aceste smartphone-uri pentru a face fotografii la plaja sau la piscina, sub apa.

In concluzie, tot mai multi utilizatori au incercat sa-si duca telefoanele la piscina pentru a le folosi sub apa, dar au observat ca telefoanele nu rezista atat cat ar trebui, unele dintre acestea stricandu-se iremediabil (li s-a ars display-ul si placa de baza de la interior). Inainte de a se strica la propriu, utilizatorii au putut observa cum picaturile de apa s-au infiltrat efectiv la interior (sub display-ul telefonului).

Problema era de fapt alta decat apa in sine. Cei de la Sony certificau rezistenta la apa a acestor device-uri numai la contactul cu apa proaspata, nu si cu apa sarata sau tratata cu diferite chimicale, asa cum este apa din multe piscine.In nici un caz nu se recomanda scufundarea unui  astfel de device in mare, acolo unde apa este foarte sarata.

Multi utilizatori insa nu au tinut cont de acest lucru si au introdus telefoanele in orice fel de apa (altii chiar si in alte lichide), iar rezultatul a fost cel de mai sus. Bineinteles, compania Sony nu se putea face responsabila pentru defectiuni, in aceste cazuri.

Mai mult decat atat, daca introduceti un astfel de device in apa sarata sau clorata si compania Sony observa ca garniturile au fost deteriorate de contactul cu o astfel de apa, pierdeti si garantia acordata device-ului.

Au existat insa si cazuri in care telefoanele s-au stricat la contactul cu o apa foarte curata, fara sare si fara nici un fel de chimicale, iar unii dintre utilizatori au tinut sa evidentieze acest lucru. Aceste exemple au fost insa mult mai rare si pentru acestea cei de la Sony au mentinut garantia acordata, reparand sau inlocuind smartphone-urile respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.