Ce carucior ii luam lui bebe?

Ce carucior ii luam lui bebeAtunci cand vreti sa achizitionati un carucior cu landou trebuie sa stiti care sunt toate plusurile si minusurile unui asemenea carucior si daca este potrivit cerintelor dumneavoastra.

In primul rand, un sistem cu landou este spatios si are rotile mari, rezistente, care vor dura in timp si care va asigura confortul bebelusului. Astfel, bebelusul are mult spatiu sa stea pe spate, sa se intinda si sa doarma cu fata catre persoana care il plimba.

Chiar daca sistemele cu landou au un pret putin mai piperat, acestea sunt construite in asa fel incat rezista un timp indelungat si in plus au salteluta incorporata care asigura confortul celui mic.

Caruciorul este usor de impins, este echilibrat si datorita greutatii si rotilor mari nu exista riscul ca cel mic sa il rastoarne. Bebelusul este protejat in interior, iar suspensiile foarte bune asigura un somn linistit celui mic chiar daca aveti multe drumuri de facut.

Ca dezavantaje caruciorul cu landou este greoi, nu se pliaza, deci ocupa mult spatiu si in plus este greu de transportat si cu masina.

Caruciorul cu landou 3 in 1 este compus din sasiu, landou si scaun pentru stat in fund, toate detasabile si interschimbabile. Caruciorul cu landou 2 in 1 include un sasiu si un scaun ce poate fi transformat in landou daca este inclinat in spate.

Acest tip de carucior este in general recomandat cu caldura pana la varsta de 4-6 luni deoarece pastreaza bebelusul in pozitia orizontala. Pozitia coloanei celui mic atunci cand sta in carucior este foarte importanta deoarece coloana nu este destul de intarita la cel mic incat sa poata sta singur in sezut. Astfel este protejata coloana iar cel mic sta confortabil in pozitia culcat pe spate.

In general rotile carucioarelor cu landou sunt din cauciuc, deci pe langa ca rezista mai mult, cel mic nu va fi deranjat de orice denivelare iar franele solide ale acestor modele de carucioare ajuta la evitarea accidentelor.

Carucioarele sport sunt in schimb recomandate pentru ca sunt usoare, usor de manevrat si depozitat si este foarte usor de folosit atunci cand aveti scari sau lifturi in drumul dumneavoastra.

Acestea sunt recomandate de folosit pana la maxim 6 luni. Forma caruciorului determina o pozitie buna sau mai putin buna a copilului si de aici pot aparea probleme si cu coloana vertebrala. Astfel, alegerea unui carucior nu trebuie sa se faca doar dupa aspect, culoare sau design ci dupa utilitate, cat e de durabil si cat de bun este pentru bebe.

Daca achizitionati un carucior cu landou, un plus ar fi si ca puteti folosi landoul ca port bebe, facandu-va deplasarea mai usoara oriunde veti dori.

Carucioarele clasice au un pret mai redus decat sistemele cu landou si au o gama de accesorii care va vor ajuta atunci cand iesiti la plimbare. Au tavita pentru luat masa sau cos pentru cumparaturi, lucruri care vor simplifica fiecare iesire. Au o greutate mai redusa decat carucioarele cu landou, dar nu prezinta aceeasi rezistenta. Intr-adevar puteti gasi un carucior traditional care sa se poata intinde in pozitie orizontala sau sa aiba rotile mari la fel ca unul cu landou, dar pornind de la sasiu si materialele folosite in scheletul metalic, rezistenta pe care v-o ofera nu se poate compara cu cea a caruciorului cu landou.

In concluzie, ambele cariucioare sunt potrivite pentru bebelus, dar depinde ce anume va doriti: cel cu landou ofera o rezistenta si durabilitate mai mare dar cel traditional este mai usor si mai simplu de manevrat. Important este ca atunci cand alegeti un carucior acesta sa fie fabricat din materiale de calitate atat in ceea ce priveste materialul textil a partii unde sta bebelusul cat si in ceea ce priveste materialul folosit in structura metalica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.