De unde provine termenul SEO (Search Engine Optimization)?

De unde provine termenul SEO (Search Engine Optimization)?Primele motoare de cautare au aparut la inceputul anilor 90. Pana cand Google a aparut in 1996, multe au fost create, inclusiv Yahoo. Boom-ul web a inceput. Oamenii si-au dat seama ca ai putea sa faci bani cu ele. Asa ca au ajuns la concluzia ca trebuie sa atraga traficul. Care a fost cea mai buna metoda de atragere a traficului? Motoarele de cautare. In acel moment proprietarii de site-uri au inceput sa se gandeasca cum ar putea ajunge la primele pozitii … SEO s-a nascut!

SEO se concentreaza pe rezultatele cautarii organice, adica pe cele care nu sunt platite:

Oricum, sa mergem la ceea ce conteaza si motivul pentru care (cred) ca cititi acest capitol:

  1. Ce este SEO?

Optimizarea motorului de cautare sau optimizarea pentru motorul de cautare reprezinta procesul de imbunatatire a vizibilitatii unui site web in rezultatele organice ale diferitelor motoare de cautare. Este, de asemenea, obisnuit sa Il numesti prin titlul sau englez, SEO (Search Engine Optimization). Mai multe tooluri si utilitare pot fi gasite pe Majestic seo group buy.

SEO este una dintre “disciplinele” care s-a schimbat cel mai mult in ultimii ani. Trebuie doar sa ne uitam la numarul mare de actualizari care au fost Penguin si Panda si la modul in care au dat o schimbare la 180 de grade la ceea ce a fost inteles prin SEO pana de curand. Acum, cu SEO se urmareste ceea ce Matt Cutts insusi califica drept “Optimizarea experientei de cautare” sau ceea ce este acelasi lucru cu, “toate pentru utilizator”.

Desi exista mii de factori in care un motor de cautare se bazeaza pe pozitia unei pagini sau a altei pagini, se poate spune ca exista doi factori de baza: autoritatea si relevanta

Autoritatea este, in principiu, popularitatea unui site web. Cu cat informatiile sunt mai populare, cu atat sunt mai valoroase. Acest factor este ceea ce un motor de cautare ia in considerare mai mult, deoarece se bazeaza pe experienta proprie a utilizatorului. Cu cat este mai mult un continut partajat, cu atat mai multi utilizatori au considerat ca este util.

Relevanta este relatia pe care o are o pagina cu o anumita cautare. Aceasta nu este pur si simplu faptul ca o pagina contine de multe ori termenul cautat (la inceput a fost asa), dar un motor de cautare se bazeaza pe sute de factori la fata locului pentru a determina acest lucru.

SEO poate fi impartit in doua grupe mari:

La fata locului: site-ul SEO se optimizeaza in legatura cu relevanta. Se asigura ca web-ul este optimizat astfel incat motorul de cautare sa inteleaga principalele lucruri, care este continutul acestuia. In cadrul site-ului vom include optimizarea cuvintelor cheie, timpul de incarcare, experienta utilizatorului, optimizarea codului si formatul adreselor URL.

Off-site: SEO off-site este o parte din munca SEO care se concentreaza pe factori externi la site-ul in care lucram. Cei mai importanti factori in SEO-ul off-site sunt numarul si calitatea legaturilor, prezenta in retelele sociale, mentionarea in mass-media locala, autoritatea de marca si performanta in rezultatele cautarii, adica CTR-ul pe care il au clientii nostri. Sigur ca va ganditi ca toate acestea sunt foarte bune si ca este foarte interesant, dar pentru a ajunge sa stiti de ce aveti nevoie de SEO pe site-ul dvs. si ce beneficii veti obtine daca il integrati in strategia dvs. online, este cale lunga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.