Europa se va confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii 100 ani ?

Europa se va confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii 100 ani ?Un subiect despre care se vorbeste foarte mult in ultima perioada . Este sau nu adevarat ? O intrebare la care incerc sa gasesc un raspuns pentru dumneavoastra . Ceea ce este cert insa este faptul ca vine iarna si iarasi o sa petrecem foarte mult timp maturand zapada .

O adevarata problema , care , din fericire , are o solutie  freze-de-zapada.blogspot.com , un magazin specializat in comercializarea de freze de zapada . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati  http://www.freze-de-zapada.blogspot.com .

Desi pentru tara noastra nu s-au anuntat inca previziuni sumbre despre iarna ce ne bate la usa , pentru Europa meteorologii occidentali vorbesc despre o iarna extrem de grea . Se pare ca in primele doua luni ale anului 2014 se vor inregistra cele mai scazunte temperaturi din ultimii 100 de ani .
Renumiti meteorologi din Rusia , Germania si Franta sunt de parere ca anul 2014 reprezinta apogeul ciclului de ierni extrem de reci care dureaza de 5 ani .

Incalzirea globala este una dintre principalele problema cu care se confrunta omenirea in zilele noastre . Oamenii de stiinta avertizeaza de ceva timp ca pamantul devine o planeta din ce in ce mai calda , fapt ce poate provoca o schimbare radicala a temperaturilor intr-un timp foarte scurt .

Potrivit datelor publicate de Societatea Americana de Meteorologie , anul 2012 a fost declarant unul dintre cei mai 10 caldurosi ani din istorie . Cea mai ingrijoratoare situatie pare sa fie in Arctica , unde  suprafata inghetata a atins cel mai mic nivel in 2012 .Tot in 2012 a fost atins si cel mai inalt nivel de emisii de CO2 .

ONU  preconizeaza pentru urmatorii 100 de ani  cateva scenarii sumbre , si anume  temperatura globala va creste cu 2 grade Celsius , se va intensifica tendinta de aridizare , cantitatea de apa de ploaie va creste considerabil si ca urmare a acestui fenomen va creste si nivelul marii cu pana  la un metru .

Si acum intrebarea pe care si-o pun totii locuitorii din Romania : acest ger naprasnic va afecta si Romania ? Ei bine , se pare ca luna decembrie va fi marcata de ploi si ninsori in cantitati insemnate , in deosebi in partea de est a tarii si in centru . Meteorologii se asteapta la o medie lunara de 25-45 l/mp in Dobrogea si 20-50 l/mp in Transilvania . In zonele montane , unde este de asteptat dealtfel , se discuta si despre nameti .

Acest trend se pastreaza si in prima luna a anului 2014 , luna marcata de ninsori abundente in special in centrul si vestul Romaniei . Pentru Banat se prognozeaza o medie lunara  de peste 25-55 l/mp .

Incepand cu luna februarie, cantitatea mare de zapada ajunge sa afecteze vestul si nord-vestul Romaniei .

In ceea ce privestre temperaturile , decembrie va fii o luna extrem de rece mai ales in centrul , nordul si nord-estul tarii , unde vor fii inregistrate temperaturi mult mai scazute decat media normala pentru aceasta perioada . Astfel , trebuie sa ne asteptam la temperaturi de pana la   -9°C pe timpul noptii . Desigur , pentru regiunile montane aceste temperaturi sunt chiar foarte blande .

Prima luna a lui 2014 vine cu temperaturi si mai reci , in special in sudul si sud-estul tarii. In celelalte regiuni sunt asteptate temperaturi de pana la -15°C in timpul noptii . Mare atentie , vorbim aici despre media prognozata nu despre temperatura dintr-o singura noapte , ceea ce inseamna ca poate sa fie si mai rece decat atat .

Trebuie precizat faptul ca aceste previziuni au un grad de realizare de 60% , ceea ce inseamna ca este foarte probabil ca aceste previziuni sa se schimbe radical , atat in bine cat si in rau .

Din pacate , insa , nimeni nu poate sa faca previziuni referitoare la fenomenele extreme de scurta durata cum ar fii viscolele sau ninsorile in cantitati insemnate .


Alte stiri actuale :

1. Iarna grea in Capitala
2. Sibiul a găsit soluţia pentru ierni grele şi drumuri înzăpezite
3. Temperaturi foarte scăzute în perioada Sărbătorilor de Iarnă!
4. Cum aşteptăm iarna. Utilaje, gata de intervenţie şi un stoc de 6.000 tone de sare şi nisip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.