Meizu Pro 5 – o aparitie interesanta in segmentul de top

Meizu Pro 5 – o aparitie interesanta in segmentul de top
Dominatia pe piata de smartphone-uri a gigantilor Apple si Samsung este in momentul de fata atacata de micii producatori din China, ce au reusit sa lanseze device-uri foarte competente, la preturi mult mai mici.

Daca esti interesat de reparatii telefoane in Bucuresti, poti gasi cele mai bune informatii pe ServiceGsm.ro.

Meizu, unul dintre cei mai mici producatori chinezi (bazat pe volum al vanzarilor), prinde din urma Huawei, OPPO si Xiaomi in market share, dar se concentreaza in momentul de fata pe cresterea calitatii si a design-ului.

Meizu Pro 5 este deja disponibil pe piata de ceva timp si a fost urmat de PRO 6, un nou flagship al acestei companii. Meizu insa, planuieste sa continue vanzarea PRO 5 impreuna cu noua versiune, dar la un pret redus.

In afara de Samsung, Meizu este unul dintre putinii producatori ce folosesc SoC-uri Samsung LSI Exynos, iar Pro 5 este singurul smartphone in afara celor de la Samsung, ce foloseste Exynos 7420.

Introdus in 2015, Exynos 7420 este primul SoC disponibil comercial ce foloseste tehnologie FinFET, cu un consum redus de electricitate. Exynos 7420 este un procesor octa core compus din 4 core-uri de inalta performanta de tip Cortex A57 ce ruleaza la o viteza de 2.1 Ghz si 4 core-uri de putere mai mica de tip Cortex A53, ruland la 1.5 Ghz.

Procesorul grafic este un Mali T760MP8, fabricat pe procesul de litografiere de 14 nm, al celor de la Samsung.

Pro 5 vine in 2 configuratii diferite: una cu 3GB de RAM LPDDR4 si 32 Gb capacitate de stocare UFS 2.0 NAND. Ambele configuratii suporta card Micro SD pentru extinderea acestei capacitati.

In ceea ce priveste senzorul foto pentru camera principala, PRO 5 foloseste unul de 21 megapixeli, produs de Sony: Sony IMX230 Exmor RS, acelasi senzor ce poate fi gasit si pe Moto X Pure Edition.

Senzorul beneficiaza de flash dual-tone LED. Include de asemenea un sistem de autofocus hibrid, ce combina puterea laserului, Phase Detection (PDAF) si tehnicile traditionale de detectie a contrastului. In aceasta categorie de pret, acesta este un lucru excelent.

Acest senzor ar trebui sa dea Meizu PRO 5 o capacitate excelenta de focusare a fotografiilor, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Camera principala totusi nu suporta HDR atunci cand se inregistreaza continut video si nici nu poate atinge viteza de 60 de cadre pe secunda, la rezolutia full HD.

Cu toate astea, poate inregistra in rezolutie 4k, la viteza de 30 de cadre pe secunda, folosind codecul H.265, un lucru pe care nici macar cele mai scumpe flagship-uri existente pe piata, nu il suporta inca.

Impreuna cu Exynos 7420, Meizu foloseste un alt procesor de la Samsung si anume Shannon 333, ce suporta GSM/EDGE in benzile de 900/1800/1900 Mhz, WCDMA in benzile 1/2/5/8 si TD-SCDMA in benzile 34 si 39, dar nu si CDMA 2000. De asemenea, suporta standardul CAT. 6 LTE, cu viteze de download de pana la 300mb/s, in functie de operatorul de telefonie mobila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.