O afacere de succes pentru fermierii romani,ferma de vaci

O afacere de succes pentru fermierii romani,ferma de vaciUna dintre cele mai profitabile afaceri din agricultura este infiintarea unei ferme de vaci de lapte. Pentru a deveni profitabila astfel de ferma, conditia obligatorie pentru fermierii romani este investirea intr-o rasa de vaci cu o productie ridicata de lapte.

Suma necesara pentru inceperea unei astfel  de afaceri pleaca de la 40,000 de euro dar investitia se poate recupera intr-o perioada de 3-4 ani.

Alte doua conditii esentiale pentru a cunoaste succesul in acest tip de afacere este accesul la o piata de desfacere dar si detinerea unei expertize efectuata de personal calificat. Folosirea echipamentelor tehnologice de inalta performanta precum mulgatoare,asigura de asemenea o productie de lapte de calitate superioara.

In ceea ce priveste achizitionarea unor aparate de  muls,aceasta reprezinta nu numai o investitie pe termen lung a crescatorilor ci si o conditie obligatorie din anul 2014.Conform normelor UE in ceea ce priveste calitatea laptelui ,incepand cu anul 2014 ,crescatorii de vaci nu vor mai putea comercializa lapte a carei colectare s-a facut manual.

Desi ar putea fi o problema pentru mici producatori datorita costurilor ridicate a unei astfel de investitii ,statul roman le promite sprijin financiar in perioada 2014-2020 printr-un program special dedicat lor.

Pentru cei care sunt la inceput de drum in acest domeniu si isi doresc sprijin este bine de stiut ca in acest domeniu se pot accesa fondurile europene nerambursabile.

Valoarea medie a fondurilor europene ce pot fi accesate este de 100.000 de euro iar rata de acceptare a proiectelor ce primesc finantare este de 80%.De asemenea industrializarea si automatizarea fermelor de vaci se pot face  tot din fonduri europene nerambursabile.Pentru inceputurile acestui tip de afacere este necesara detinerea unor spatii de crestere usor de amenajat,echiparea fermei si procurarea animalelor.

In ceea ce priveste comercializarea produselor, piata de desfacere este mare atat in plan intern cat si extern.Puteti alege sa vindeti la consumatori inviduali,restaurante,firme de alimentatie publica,piete sau direct catre firme care exporta produse lactate.

In ceea ce priveste costurile de productie ale laptelui in Romania acestea sunt mai reduse in comparatie cu alte tari .Cererea pentru lapte si produse lactate pe plan local este foarte mare,cu o crestere de la an la an, Romania  chiar ajungand sa importe lapte din alte tari.

Desi unii fermieri se plang de profituri scazute acest lucru se datoreaza unei slabe informari a crescatorilor in ceea ce priveste normele de igiena impuse,lipsa autorizatiilor necesare pentru comercializare pe o scara mai mare,dotarile deficitare in fermele de vaci sau slaba calitate a furajelor folosite.

Folosirea unor tehnologii moderne in ferma de vaci are rolul de a creste productia de lapte ,de a asigura toate conditiile de igiena necesare dar si o calitate superioara a laptelui.

Pentru viitorii fermieri www.mulgatoare-vaci.blogspot.com comercializeaza tehnologie moderna ce devine parte integranta intr-o ferma de succes.
Aici veti gasi aparate de muls dotate cu sisteme vacuum si bidoane de inox sau aluminiu,accesorii si piese pentru mulgatoare si consultanta specializata din partea echipei.

Transportul va este asigurat gratuit in toata tara iar perioada de garantie oferita produselor este de doi ani.

Alte stiri actuale :

1. EVZ CHIŞINĂU. Ce se întâmplă cu fermele din Moldova?
2. Şcoala americană de crescători de vite din Transilvania
3. Control în fermele de vaci de lapte și carne, până pe 15 ianuarie
4. O fabrică de lactate este vândută la jumătate de preţ
5. 2,2% din laptele produs în România este neconform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.