Videoconferinta si joburile bine platite

Videoconferinta si joburile bine platiteVideoconferinta  este un termen foarte cunoscut in toate domeniile si reprezinta o combinatie de tehnologii care tin de domeniul telecomunicatiilor, si care permit comunicarea in mai multe locuri simultan cu ajutorul transmisiilor video, audio sau mixte.

In cazul in care sunteti interesati de angajare videochat atunci ar trebui sa stiti ca fara videoconferinta nu se poate.

Tehnologia se mai numeste si colaborare vizuala si este o tehnologie care vizeaza grupurile de persoane.

Videoconferintele sunt diferite de apelurile realizate prin videofon pentru ca videoconferinta este gandita pentru a servi la facilitarea unei conferinte din mai multe locuri si nu este conceputa pentru a fi utilizata individual.

E o forma intermediara pentru video telefonie care a fost utilizata pentru prima data in Germania in scop strict comercial, la sfarsitul anului 1830 si apoi ceva mai tarziu si in SUA la inceputul anului 1870 ca o parte a evolutiei tehnologice din domeniul telecomunicatiilor care au fost aduse de marea companie din domeniu, AT&T.

Dupa ce au fost introduse tehnologiile de tip broadband in telecomunicatii, care aveau o foarte buna capacitate de transmitere a informatiilor si un cost acceptabil, aceste tehnologii au fost combinate si cu aparitia procesoarelor de calculator tot mai puternice dar si cu aparitia metodelor noi de compresie video.

Astfel videoconferintele au facut salturi importante in evolutie si au fost implementate in primul rand in mediile de afacere, in medicina, in educatie si in special in domeniul media.

Videoconferinta combina telecomunicatiile video si audio pentru a putea fi adusi oamenii impreuna, care se afla in acelasi timp la distanta unuii de ceilati.

Aceasta tehnologie poate sa fie la fel de simpla ca si intalnirile fizice in zone private sau poate sa implice locatii mai mari. Pe langa transmisia audio dar si vizuala de la astfel de intalniri, videoconferinta se poate folosi si pentru a distribui documente sau pentru a prezenta informatii la distanta in diverse locatii.

Comunicarea de tip analogic, cu ajutorul videofonului, apare mult mai devreme inca de la aparitia televiziunii. Prima data au aparut doua sisteme TV cu circuite inchise care erau conectate cu ajutorul unui cablu radio coaxial.

Un astfel de exmplu a fost si sistemul care a ajutat capitala Germaniei, Berlin, in timpul  lui Hitler si al perioadei naziste.

In timpul misiunilor in spatiu importante au fost utilizate 2 kituri video de frecventa radio de catre NASA, una pentru fiecare sens. Canalele pentru TV au inceput sa utilizeze astfel de video tehnologii in momentul in care erau transmise reportaje in direct din zone indepartate.

Prin urmare presa si domeniul stirilor a utilizat in mod regulat aceste legaturi mobile sau prin satelit si existau si camioane TV care erau echipate si dotate special pentru a facilita aceste legaturi spre satelit pentru a putea fi prezentate stirile.

Tehnica este una destul de scumpa si nu a putut fi utilizata pentru aplicatii care aveau legatura cu telemedicina, cu educatia la distanta sau cu intalnirile de afaceri. Primii pasi in reducerea acestor costuri au fost realizati prin incercari de utilizare a telefoniei clasice si a retelelor sale pentru a transmite si video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.