Celulita:Cauze, tratament si preventie

Celulita:Cauze, tratament si preventieCelulita este o conditie a pielii, prin care aceasta poate prezenta zone cu depuneri de grasimi, prezentand un look inestetic. Este prezenta indeosebi pe coapse si pe picioare, locuri unde este de altfel si cel mai usor de observat. Cea mai buna folie pentru termocuverta, poate fi gasita pe UtilariSaloane.ro!

Primele semne ale celulitei apar de obicei la pubertate. Aceasta conditie a pielii mai poarta si numele de edem adipos, dermopanniculosis deformans sau status protrusus cutis, in limbaj medical. In limbajul colocvial cu care ne-am obisnuit, intalnim pur si simplu numele de celulita.

Dermatologii spun ca celulita poate afecta pana 90% din femei, la un moment dat in viata.

Aceasta este clasata in 3 grade diferite (de gravitate):
–    Gradul 1 de celulita nu prezinta simptome clinice, dar la o examinare mai atenta cu ajutorul microscopului a unor anumite zone de piele, se poate observa o schimbare anatomica a celulelor.
–    Gradul 2 de celulita presupune vizibilitate la nivelul dermei, pielea are o elasticitate redusa, in plus fata de prezenta schimbarii anatomice observabile la microscop.
–    Gradul 3 de celulita este foarte pronuntat (pielea ia aspect de coaja de portocala) si prezinta si simptomele clinice de la gradul 1 si 2.

Desi celulita poate afecta ambele sexe, este mult mai comuna la femei, in principal fiindca acestea prezinta tipuri particulare de grasimi la nivelul dermei si al tesutului conjunctiv.

Cauzele celulitei.

Cauzele celulitei nu sunt foarte bine intelese, dar exista cateva teorii ce incearca sa dea cateva explicatii asupra acestei afectiuni, dupa cum urmeaza:
–    Factorii hormonali – hormonii pot juca un rol major in dezvoltarea celulitei. Multi cercetatori cred ca insulina, estrogenul, noradrenalina si hormonii glandei tiroide, sunt elemente majore ce pot declansa aparitia celulitei.
–    Factorii genetici – Anumite gene pot declansa aparitia celulitei. Genele pot predispune un individ la elementele particulare asociate cu aceasta afectiune, asa cum ar fi sexul, rasa, metabolismul scazut, distributia grasimii sub nivelul pielii sau insuficiente ale sistemului circulator.
–    Dieta – oamenii care mananca prea multe grasimi, carbohidrati sau sare, consumand prea putine fibre, sunt predispusi aparitiei celulitei.
–    Lifestyle – celulita poate aparea cu precadere la fumatori, la persoanele care nu fac exercitii fizice, precum si la cele care stau pe scaun lungi perioade de timp (munca la birou).
–    Imbracamintea – lenjeria intima cu elastice foarte stranse (ce limiteaza circulatia sangelui) poate contribui la formarea celulitei in acele zone.

Tratamentele pentru celulita:
Exista cateva terapii ce pot indeparta cu un succes mai mare sau mai mic, celulita. Metodele terapeutice pentru indepartarea celulitei, fizice sau mecanice, sunt urmatoarele:
–    Masaje pneumatice
–    Masaje ce stimuleaza sistemul circulator
–    Terapia prin caldura
–    Ultrasunetele
–    Frecventele (radioterapia)
–    Terapia cu magneti – magneto-terapia
–    Terapia prin unde radiale
–    Stimularea electrica

Toate aceste metode, pot functiona foarte bine in cazul in care celulita a fost depistata din timp. Nu lasati sa treaca foarte mult timp de la prima observare a unei zone de piele, ce prezinta inceput de celulita. Prezentati-va la medicul dermatolog sau la un salon profesional (asistat de specialisti), pentru a trata din timp aceasta afectiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.