Cu ce astupam crapaturile din pardoseala de beton?

Cu ce astupam crapaturile din pardoseala de beton?Probabil ca aceasta intrebare este pe buzele multora dintre noi, ajunsi in situatia de a avea crapaturi in pardoseala de beton a locuintelor noastre sau a altor spatii pe care le detinem.

Cele doua variante pe care le avem pentru a astupa aceste crapaturi nedorite sunt : rasinile epoxidice sau spuma poliuretanica.

In cele mai multe dintre cazuri ambele pot fi folosite cu succes, dar specialistii vor recomanda materialul cu care sunt mai familiari. Asadar fiecare firma sau mester, dupa caz va va recomanda acel material care ii este lui mai la indemana.

Trebuie sa fiti constienti de faptul ca daca reparatiile acestor crapaturi trebuie facute la nivel structural al cladirii, fapt ce are menirea de a creste durabilitatea si rezistenta, se recomanda folosirea rasinilor epoxidice.

Daca insa, avem nevoie doar de o acoperire a crapaturilor pentru a preveni scurgerea de apa, pentru a izola fonic sau termic, atunci, cu siguranta, cea mai buna varianta o reprezinta spuma poliuretanica.

Spuma poliuretanica este folosita cu succes atat pentru izolatii de tip hidro, cat si izolatii termice si fonice . Aceste informatii ne sunt confirmate pe siteul unuia dintre cei mai mari producatori de spuma poliuretanica din lume, este vorba de Synthesia International, reprezentat in Romania de catre Syntesia.ro.

Spuma poliuretanica are o calitate de elasticitate sporita si un nivel de actiune extrem de rapida. Reprezinta de fapt, solutia cea mai buna si rapida pentru o etansare corecta.

Datorita elasticitatii sale sporite, spuma poliuretanica poate tolera mai usor miscarile pe care le poate suferi structura de beton, si in acest mod etansarea respectivei crapaturi poate fi asigurata perfect.

Un alt aspect care face ca spuma poliuretanica sa fie preferata la izolatii, este si faptul ca se intareste foarte repede. Efectul sau fiind vizibil cu ochiul liber, iar timpul de intarire de la momentul injectarii este foarte mic.

Aceasta calitate, de intarire rapida, reduce riscul scurgerii unei cantitati de substanta printre crapaturi si evident, reduce in mod vizibil pierderile de material.

Rezumand, am putea spune ca pardoselile realizate din spuma poliuretanica sunt mai elastice si mai trainice decat cele realizate din rasini epoxidice, care prin esenta lor sunt mai dure .

Se foloseste spuma poliuretanica pentru camere de congelare, de exemplu, unde temperaturile pot atinge si – 30 grade Celsius, elasticitatea materialului ajutand la acest lucru.

Impermeabilitatea poliuretanului il recomanda in folosirea lui pentru realizarea unor pardoseli la parcarile supraetajate, de exemplu, acolo unde asigura o trainicie mai mare decat orice alt material.

Un alt aspect important care recomanda folosirea spumei poliuretanice pentru pardoseli, este si acela ca se pot renova cu usurinta sporita.

Trebuie insa sa mentionam ca nu oricine stie si trebuie sa lucreze cu pardoseli din spuma poliuretanica. Acest material prezinta o sensibilitate mare la umiditate si apa pana in momentul intaririi. Daca cei care realizeaza pardoseala din poliuretan, nu stiu sa se protejeze s-ar putea ca intreaga operatiune sa fie compromisa. Deci mare atentie cu cine lucrati!

Syntesia.ro, unicul reprezentant al holdingului international Synthesia in Romania, va ofera cea mai buna solutie pentru casa sau afacerea dumneavoastra. Veti vedea ca si spuma poliuretanica este de mai multe tipuri, iar o discutie cu specialistii Syntesia.ro va va lamuri exact de ce aveti nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.