Cum alegem sosul pesto și în ce retete poate fi folosit?

Sosul pesto este de origine italiană și este extrem de apreciat de bucătarii europeni. Datorită gustului unic, acesta a fost preluat cu entuziasm de alte culturi și este în prezent unul dintre cele mai folosite la nivel mondial. În urma asimilării, acesta a fost reinterpretat și au rezultat o sumedenie de rețete pentru a îl realiza.

Momentul inventării și prima utilizare a acestui sos atât de iubit este pierdut din păcate în negura istoriei bucătăriei italiene. Totuși, prima menționare cunoscuta a acestuia datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Acesta poate fi realizat inclusiv acasă, dar aveți la dispoziție pe piață și o gamă largă și variată de sosuri pesto gata preparate, care vă pot ușura munca și vă pot ajuta să economisiți timp pretios. Poate fi puțin dicil în lipsa unui robot de bucătărie, deoarece toate ingredientele trebuie zdrobite până se ajuge la o consistență de pastă. În plus, sortimentele de brânză care se adaugă la sos sunt destul de gasit în țara noastra, mai ales la nivelul calității celor produse în Italia.

De aceea, este mult mai simplu să optați pentru un sos pesto formulat de spcialiști, în urma acumulării unei vaste experiențe în domeniul culinar. Datorită varietății, puteți opta pentru un sos din ingredientele dumneavostră preferate.

În principiu există două tipuri principale de sosuri pesto:

  • Genovez, pe bază de busuioc,
  • Sicilian, pe bază de roșii.

Înainte de a cumpăra un sos pesto gata preparat este bine să verificați cu atenție compoziția acestora. Optați pentru produse realizate din produse de origine naturală, pe cât posibil organice. Există sosuri de pesto delicioase care se încadrează perfect și într-o dietă vegană.

Un asfel de exemplu este: sos pesto cu busuioc si Mozzarisella, fara gluten, fara lactoza, eco, 135 gr, Honest Pesto. Mozzarisella este un tip de brânză vegană, obținută din germeni de orez brun, care înlocuiește cu succes mozzarella. De asemnea, toate ingredientele din compoziție provin din agricultura certificată ecologic de Uniunea Europeană.

Sosul pesto poate fi utilizat pentru a prepara o sumedenie de feluri de mâncare. Iată câteva sugestii:

  • Paste. Este probabil cea mai simplă rețetă. Trebuie doar să fierbi pastele preferate și să adaugi sosul peste atunci când sunt gata. Este extrem de rapid și delicios!
  • Burgeri. Sosul pesto poate înlocui cu succes maioneza sau sosul de roșii, mai ales dacă doriți să prebarați un burger vegan.
  • Salate. Indiferent de tipul de salată preferat, puteți adăuga o linguriță de pesto pentru un plus de savoare. Acesta se potrivește de minune cu măslinele, mazărea, dovlecelul sau chiar sfecla roșie.
  • Pizza. Dacă doriți să faceți o pizza de casă cu un gust deosebit, sosul pesto ar putea fi ingredientul minune care lipsește din rețeta dumneavostră.
  • Humus. Dacă vă place acest aliment dar v-ați săturat de rețeta clasică, puteți încerca ceva nou prin combinația cu acest sos.
  • Rulouri. Acestea pot fi realizate din aluat de foietaj, pe care să îl ungeți cu sos pesto și ou. Rezultatul va fi delicios!

Acestea sunt doar câteva sugestii, care vă pot fi de ajutor când sunteți în pană de idei. De asemenea, nu ezitați să experimentați și să incercați noi combinații. Care este rețeta dumneavostră preferată cu sos pesto?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.